Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 maart 2015

Kamp vol lof over GOM

JOEP DERKSEN
LISSE – Burgemeester Lies Spruit verwelkomde minister Henk Kamp maandag 16 maart hartelijk op het gemeentehuis. De minister was op campagnetoernee en deed hierbij ook de Bollenstreek aan. Na een bezoek aan Sassenheim, was het hoogtepunt voor Kamp een presentatie door Onno Zwart, directeur van de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij B.V. (GOM).
Spruit wees Kamp er op, dat de Keukenhof op woensdag 18 maart weer open gaat, waarop hij reageerde: ‘Dan moet ik nog een smoes verzinnen om er langs te gaan!’ Zwart informeerde Kamp, dat de GOM het resultaat is van gemeenten en organisaties die met elkaar samenwerken. De verrommeling wordt aangepakt; oude loodsen en kassen worden gesloopt en de grondeigenaren kunnen vervolgens hun land weer met winst verkopen. Tegelijkertijd krijgt de GOM de gelegenheid om zelf geld te verdienen door het bouwen van 600 zogeheten Greenportwoningen.
Kamp was vol lof over wat hij hoorde: ‘Het is heel goed van de gemeenten om zelf het initiatef te nemen. Anders regelt de Provincie het voor hen.’ Hij vervolgde: ‘Ik denk dat dit een uniek project is voor Nederland. Ik ben dit nog niet eerder tegen gekomen. Het is helemaal niet gemakkelijk om iets goeds te halen uit complexe problemen en verschillende belangen. Jullie helpen mee aan de kwaliteitsverbetering van de Bollenstreek. En omdat de Bollenstreek één van de beeldbepalende gebieden van Nederland is, doen jullie iets voor het land als geheel.’ Na snel een broodje weggehapt te hebben, stapte Kamp weer in zijn dienstauto voor zijn volgende afspraak in Veenendaal.