Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2015

Kansen voor kanovereniging

JOEP DERKSEN
LISSE – Een aantal politieke partijen twijfelt nog of de Kanovereniging Lisse wel naar de Jachthavendam 1 mag verhuizen. De kosten om dit te bewerkstelligen liggen hoger dan de door de gemeenteraad eerder goedgekeurde 200.000 euro. En in deze tijd van bezuinigingen wringt dat. Maar aan de andere kant opereert de Kanovereniging al dertig jaar zonder gemeentelijke subsidie en moet deze vereniging juist verhuizen doordat de gemeente het bouwplan De Waterkanten heeft opgezet. En in dat bouwplan is er geen plaats voor de Kanovereniging. De politiek besprak dit onderwerp dinsdag 17 maart tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.
Voor fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) was het duidelijk: ‘De raad heeft een budget vastgesteld van maximaal 200.000 euro. Niet om over dat bedrag heen te gaan, maar om er onder te blijven. Nu komt 33.000 euro aan kosten bij voor de riolering.’ Hij vermoedde dat er ook tienduizenden euro’s aan ambtelijke kosten gemaakt zijn en hekelde het feit dat er kosten worden gemaakt voor een tweede onderzoeksrapport.
Bert van Santen (SGP/ChristenUnie) stelde voor om het besluit een maand uit te stellen, zodat bekeken kan worden hoe op de bouwkosten bespaard kan worden. Dit werd echter ernstig ontraden door het wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse): ‘. In principe moet de kanovereniging op 1 mei de locatie verlaten hebben. Als de raad het besluit wil aanhouden, betekent dat een vertraging van minimaal vier weken’. De meeste andere politieke partijen lijken geen voorstander van uitstel te zijn.
Het CDA vond dat nu niet meer tegen de kanovereniging ‘nee’ kan worden gezegd voor de verhuizing en deze mening werd gedeeld door D66. Michael van der Laan (Nieuw Lisse) vond het plan voor het onderbrengen van de kanovereniging  ‘een mooie aanwinst voor het dorp’. Het onderwerp komt weer terug in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 maart.