Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2015

Kritiek op rapport

OEGSTGEEST – Soms kan een commissielid meer vragen stellen, dan een burgemeester kan beantwoorden. Dat gebeurde dan ook vorige week tijdens de vergadering van de commissie Regiozaken. Commissielid Jan Vos (D66) was vorige week kritisch naar aanleiding van een ambtelijk rapport over voortijdige schoolverlaters.
Zo staat in het rapport de doelstelling, dat het aantal leerlingen met een leerplichtvrijstelling met de helft  verminderd moet worden. Maar Vos stelde: ‘Deze kinderen zijn meestal leerlingen met meervoudige handicaps. Is dat wel haalbaar?’ Burgemeester Jan Waaijer moest hier het antwoord op schuldig blijven en liet weten dat hij met een schriftelijke reactie op deze vraag terug zou komen.