Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2015

Nieuwe Voorhof van de baan

JOEP DERKSEN
LISSE – De Hervormde Gemeente kan fluiten naar een nieuw gebouw van De Voorhof. Projectontwikkelaar Horsman & Co en het bestuur van de Hervormde Gemeente zijn na langdurige onderhandelingen niet tot een akkoord gekomen. Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) deed deze mededeling donderdag 19 maart tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.
‘De wensen van de hervormde gemeente zijn financieel niet haalbaar’, aldus de wethouder. ‘Hierdoor is een nieuwe situtie ontstaan rond project De Factorij. We zullen deze ontwikkelingen meenemen in de heroverweging van dit project.’ Volgens de wethouder ziet Horsman mogelijkheden voor een alternatief plan, waarbij de huidige Voorhof blijft staan. Hierop pleitte fractievoorzitter Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) er voor, dat de gemeente druk moet uitoefenen om de zes monumentale Lindebomen aan de Heereweg te behouden. Ruigrok zegde dit toe: ‘Ik kan me voorstellen dat hierdoor (doordat er een nieuw bouwplan komt, JD) meer kans is om de bomen te sparen dan bij het plan dat er eerder lag.’