Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2015

Verbolgen over doeltjeskritiek

JOEP DERKSEN
Nieuwkoop > Een kritische opmerking van commissielid Paul Platen (VVD) over de manier waarop de voetbaldoelen op het grasveld aan de Drevel zijn aangepakt, viel bij wethouder Guus Elkhuizen in het verkeerde keelgat.
Enthousiaste inwoners hadden de voetbaldoelen geplaatst, zodat kinderen daar een balletje konden trappen. Maar dit leidde tot veel overlast; de ballen kwamen vaak tegen de geparkeerde auto’s aan. Op de gemeentepagina werd geadviseerd kinderen te laten voetballen op een trapveldje in het naastgelegen park Buytewech. De illegaal geplaatste doelen zouden worden verwijderd door de gemeente, als de eigenaren dat zelf niet zouden doen, zo stond in het gemeentebericht te lezen.
Platen liet weten ‘teleurgesteld’ te zijn over de mededelingn dat de doelen weggehaald zouden worden. ‘Het is fijn als mensen zelf wat doen.’ Elkhuizen reageerde hier op: ‘Die doeltjes stonden daar illegaal en op andermans terrein. Ze veroorzaakten overlast aan de daarachter geparkeerde auot’s. Op 1 april komen nieuwe doelen op een veldje 100 meter verderop. We hebben complimenten van de omwonenden gehad over de manier waarop we dit aangepakt hebben.’