Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 maart 2015

Verkoop grond op losse schroeven

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – De gemeente heeft via een makelaar een stukje grond aan de Floraweg 1 te koop staan. Maar de VVD vraagt zich af, of dat wel zo’n goed idee is. Wanneer de grond namelijk verkocht is voor de vraagprijs van 337.000 euro, wordt daar waarschijnlijk een villawoning op gebouwd. En de eigenaren van die woning staan dan in hun recht om van de gemeente te eisen, dat de naastgelegen Franse brug goed onderhouden wordt. En die onderhoudskosten zullen de komende tachtig jaar ongetwijfeld veel meer bedragen, dan dat de verkoop van het stukje grond oplevert.
Tijdens de fractievergadering constateerde raadslid Alwin Koek (VVD) dan ook: ‘Dus de gemeente moet een waardeloos stuk grond niet gaan verkopen. Waarom hebben we dat dan gekocht?’ Hierop reageerde VVD-wethouder Yvonne Peters: ‘Vanwege watercompensatie.’ Dit leidde tot een reactie van raadslid Jan van der Geest: ‘Dat is dan dure grond om te gebruiken voor water. Ik vind de verkoop van deze grond geen goed plan.’ Fractievoorzitter Paul van Emmerik had hierop een lumineus idee: ‘Kunnen we die eigenaar de brug er niet gratis bij doen, als we dat stuk grond verkopen?’ Dit leidde tot gelach van zijn partijgenoten. Maar in de kamer hiernaast, waar de SVKB haar fractievergadering hield, was fractievoorzitter Petra van der Wereld bloedserieus, toen ze stelde: ‘Het is ons een doorn in het oog dat die brug daar nog ligt. Je moet niet alleen kijken naar het fietspad of alleen naar de brug. Het moet een integraal gebiedsplannetje worden.’ En met deze woorden komt de verkoop van het stuk grond op losse schroeven te staan.