Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 maart 2015

Wifiproblemen aangepakt

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Wie tijdens een politieke bijeenkomst ’s avonds wel eens op het gemeentehuis komt, weet er alles van: de wifi-ontvangst is allerbelabberdst. Áls je überhaupt al ontvangst hebt, loop je het risico, dat de wifi na enkele minuten niet meer werkt. En dat je de hele avond dus off-line bent. Met alle desastreuze gevolgen van dien: geen twitter, geen facebook en – o gruwel – geen email meer die gechecked kan worden.
Ook de politieke partijen zijn het na anderhalf jaar met wifi-problematieken meer dan zat. Zo heeft raadslid Ger van Emmerik (SVKB) een gesprek gehad met een ambtenaar om zich helemaal te laten informeren over de problemen met de wifi. Het blijkt, dat het huidige wifi-systeem niet berekend is op de grote hoeveelheden informatie (data) die gedownload worden. Dan gaat het bijvoorbeeld om het bekijken van YouTube-filmpjes of het bezoeken van Relatieplanet-achtige sites. Van Emmerik had goed én slecht nieuws te melden; binnen drie weken komen de ambtenaren met een voorstel om het wifi-probleem aan te pakken. Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws? Dit gaat de gemeente weer geld kosten.