Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2015

Zachter pluche voor raadsleden

JOEP DERKSEN
NIEUWKOOP > Een motie van SBN om geen 45.000 euro te spenderen aan nieuw meubilair in de raadszaal, werd donderdag 19 maart tijdens de gemeenteraadsvergadering weggehoond door de overige partijen. De kritiek was zelfs zo fors, dat commissielid Remco Hendriks het voorstel schielijk introk.
Hendriks begon nog enthousiast: ‘We zeggen tegen de inwoners dat zij het met wat minder moeten doen, terwijl wij er lekker bij gaan zitten. Trek dit voorstel in en stort het geld in de algemene reserve. Wij zitten er al prachtig bij.’ Marco Oehlenschläger (D66) wees Hendriks er op, dat de raad eerder al had ingestemd om dit bedrag uit te geven aan nieuwe meubelen voor in de raadszaal. De raadsgriffier had al gezocht naar geschikt en voordelig geprijsd meubilair, zo stelde Oehlenschläger. Commissielid Jan Hardenberg (VVD) wees erop  dat ‘alles aan slijtage onderhevig is’ en ook de overige partijen steunden het SBN-voorstel niet. Hierop trok SBN de motie in en mag de raadsgriffier verder gaaan met het zorgen voor de aanschaf van nieuwe raadsmeubelen.