Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2015

Reactie D66

OEGSTGEEST - De fractievoorzitters en woordvoerders van de politieke partijen reageren op het nieuws dat het gemeentehuis niet verkocht wordt.
Boris Kocken (D66): ‘Waarom is er twee jaar gedaan over het praten en/of onderhandelen met twee of drie partijen. En waarom is het gemeentehuis nooit (via makelaars) actief in de verkoop/etalage is gezet? Er lijkt alleen te zijn gepraat/onderhandeld met ‘toevallige passanten’. Verder blijft het opmerkelijk dat het college er pas na twee jaar achter komt dat er geen alternatieve huisvestingsmogelijkheid in Oegstgeest is.’ Hij vervolgt: ‘De tegenvallers stapelen zich op en dat is een grote zorg. Het is de zeer vraag of Oegstgeest straks nog de eindjes aan elkaar zal weten te knopen.’ Over de kansen voor het zwembad: ‘D66 is voor behoud van een zwembadvoorziening in Oegstgeest. Maar de financiële omstandigheden kunnen zodanig deplorabel en uitzichtloos worden, dat er geen keuze resteert. Dat zou overigens ook gevolgen kunnen hebben voor andere zaken, zoals de brug/tweede ontsluiting Poelgeest en de verkabeling van de hoogspanningsleiding.’ Kocken gooit een bestuurlijk bommetje: ‘De vraag moet dan worden gesteld wat de inwoners nog aan de gemeente hebben en of Oegstgeest eigenlijk wel voldoende toekomstbestendig is.’