Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2015

Wachten op pot met geld

HILLEGOM – Het college van burgemeester en wethouders gaat nog geen actie ondernemen om een betere internetverbinding in het buitengebied aan te laten leggen. Dit liet wethouder De Jong donderdag 16 april tijdens de gemeenteraadsvergadering weten aan gemeenteraadslid De Goeij (VVD).
De Goeij wees de wethouder er op, dat minister Henk Kamp een geldpotje wil realiseren, zodat 300.000 inwoners en bedrijven in het buitengebied in Nederland sneller internet kunnen krijgen. De Jong stelde, dat hij niets anders kan doen dan wachten. ‘Het Rijk gaat hier eerst met de Provincies over aan de slag. Daarna komt de Provincie Zuid-Holland bij ons langs. We wachten daar op.’ De Jong wees er echter wel op, dat de subsidieregeling niet bedoeld is voor de gemeente, maar voor bedrijven die willen investeren in het realiseren van een betere internetverbinding in het buitengebied.