Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 mei 2015

Burgerinitiatief wordt uitgehold

NOORDWIJK – Het burgerinitiatief om te stoppen met het praten over de Omgevingsvisie wordt door een meerderheid van de gemeenteraad afgewezen. Dat bleek donderdag 21 mei. Namens het Platform Initiatief Noordwijk vertegenwoordigde voorzitter Hans Stol 124 Noordwijkers die het burgerinitiatief ondersteunden. Hij kreeg echter alleen steun van de partijen Noordwijk Zelfstandig, VVD en CDA.
Fractievoorzitter Koen van Asten (D66) sprak zijn bewondering uit, dat het PIN lukt om in één maand tijd drie burgerinitieven op te zetten. Maar raadslid Menko Wiersema (PvdA/GroenLinks) was hier kritisch over: ‘Als dat elke week gebeurt, blijven we praten over of het wel of niet doorgaan van allerlei zaken. Een professionele organsiatie die elke vier dagen een burgerinitiatief ontwikkelt, kan het basis van het burgerinitiatief uithollen.’