Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2015

College zoekt plek voor Voedselbank

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders is voor de Voedselbank op zoek  naar een nieuw onderkomen. Nu zit de Voedselbank noodgedwongen in een hoekje van de Hobaho; zonder electriciteit of warmte. In de zomer is dat nog geen probleem, maar dat wordt anders wanneer de koude winterdagen aanbreken. Fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) brak woensdag 20 mei tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën een lans voor de Voedselbank.
Slootbeek stelde, dat de Voedselbank een nieuwe huisvestingsvoorziening moet hebben, nog voordat de winter aanbreekt. ‘Het gaat hier om een bijzondere groep vrijwilligers. Zorg dat het voor elkaar komt.’ Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) liet weten dat hij al een gesprek heeft gevoerd over dit onderwerp met vrijwilligers van de Voedselbank. ‘Er heeft zich nog geen locatie aangediend die tot tevredenheid stemt. De huidige plek is niet het meest ideaal, maar er is geen tijddruk om dit direct te doen. Het heeft onze volle aandacht.’