Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2015

Eigen schuld dikke bult

LISSE – ‘Hoe bewaken we dat scholen het onderhoud goed en op tijd uitvoeren, en dat er geen verpaupering is, waardoor er eerder een nieuw schoolgebouw moet komen?’ Dit vroeg commissielid Marianne Bergman (CDA) zich woensdag 20 mei af tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.
Wethouder Adri de Roon (D66) reageerde: ‘We moeten er van uitgaan dat scholen hun verantwoordelijkheid nemen waar het gaat om het onderhoud. Uw vrees is dat de scholen het onderhoud zondanig slecht doen, dat de gemeente eerder moet betalen voor nieuwbouw of grootschalige renovatie. Maar er zijn regelmatig  inspecties. De kans dat er dusdanig achterstallig onderhoud is, dat er eerder nieuwbouw moet komen, acht ik heel gering. Maar zou het toch zo zijn, dan hoeven wij als gemeente niet eerder overgaan tot nieuwbouw, dan de planning aangeeft.  Dan is het eigen schuld, dikke bult.’