Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2015

Extra grote uitbouw voor MSV

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – De politieke partijen staan over het algemeen positief tegenover het uitbreiden van de kantine, zodat MSV en Fluks deze samen kunnen delen. Wel zijn er grote vraagtekens over de tarieven die enkele commerciële bedrijven hanteren om die kantine groter te maken.
De raad had al toestemming gegeven om de kantine met 20 m2 uit te breiden, omdat de MSV een nieuw onderkomen nodig had vanwege het feit dat de vereniging weg moest van de Duinweterinig. Maar het college heeft gevraagd om deze uitbreiding een omvang te geven van 40 m2. Het enige argument dat hiervoor gegeven werd, was dat er met een uitbreiding van 20 m2 een hoek zou ontstaan, waar hangjeugd zich zou kunnen vestigen. Hoewel dat argument de politiek niet overtuigde, was er toch grote steun voor het met 40 m2 uitbreiden van de bestaande kantine. Maar fractievoorzitter Roberto ter Hark (VVD) stelde wel de kostenberekeningen voor die uitbreiding aan de kaak. ‘Sommige bedragen zijn wat aan de hoge kant. Je hebt geen drie weken (en 7.800 euro aan begeleiding, JD) nodig voor een rechttoe rechtaan uitbouw van 40 m2.’ De overige partijen steunden dit pleidooi. Het college gaat de kosten nader onder de loep nemen.