Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2015

Kunst in de ramsj

LISSE – De gemeente heeft geen verborgen schatten, waar het gaat om kunststukken, die op de zolder liggen te verstoffen. Deze mededeling deed wethouder Adri  de Roon (D66) woensdag 20 mei, naar aanleiding van een vraag van fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD).
Tot de jaren ’80 kochten gemeenten en andere overheden werken op van kunstenaars, als vorm van subsidie. Maar veel van die kunst ligt al jaren ergens in een hoekje. Enkele jaren geleden heeft de gemeente gekeken of er nog waardevolle stukken zijn. Maar De Roon moest de raadsleden teleurstellen. ‘Er was niet veel van waarde. Het meest waardevol was een pentekening van ’t Vierkant uit het begin van de twintigste eeuw; daar gaat het om zo’n 10.000 euro.