Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2015

Problemen pgb op 15 juni opgelost

LISSE – De uitbetaling van de pgb’s (persoonsgebonden budgetten) verloopt in deze regio minder dramatisch dan in de rest van het land. Deze mededeling deed Robert ’t Jong, directeur van de ISD Bollenstreek, woensdag 20 mei tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën, naar aanleiding van een vraag van commissielid Marianne Berman (CDA).
’t Jong liet weten: ‘We hebben veel minder problemen gehad dan in de rest van het land. Er zijn mensen tussen wal en schip geraakt. Maar alle mensen die bellen met  problemen, hebben we opgepakt en geholpen. Wij hebben voorschotten betaald aan SVB (Sociale Verzekeringsbank, JD). We zijn alle 269 mensen één voor één aan het bellen om te kijken wat er aan de hand is. Soms hebben ze geen rekening en soms een te hoge rekening ingediend. We gaan dat oplossen. Op 15 juni zouden alle problemen opgelost moeten zijn, met uitzondering van de te hoge declaraties. We willen ervoor zorgen dat mensen niet verstoken blijft van hulp in de huishouding.’