Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2015

Vlag gaat uit in Noordwijk

NOORDWIJK – De Noordwijkse vlag wordt in ere hersteld. Een grote meerderheid van de gemeenteraad stemde tijdens de raadsvergadering in met dit voorstel van Puur Noordwijk.
Raadslid Carla Versteege van deze partij ziet graag dat deze vlag volgend jaar cadeau wordt gegeven aan alle inwoners. Dat is dan vanwege het vieren van het feit dat Noordwijk dan 150 jaar badplaats is. Een grote meerderheid van de raad steunde dit voorstel. Fractievoorzitter Peter van Bockhove (LSN) ging zelfs een stapje verder: ‘Wat mij betreft, mag de huidige vlag van Noordwijk zo snel mogelijk vervangen worden. Ik schaam me dood voor die keiharde Duitse leeuw op de vlag. Schrijf een kleine wedstrijd uit voor het nieuwe ontwerp.’