Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2015

Wethouder roept inwoners op om camera’s te plaatsen

HILLEGOM – Wethouder Anne de Jong roept de bewoners van de Patrimoniumstraat op om in hun huizen camera’s op te hangen. Die camera’s moeten er voor zorgen, dat bekend wordt, wie continue een paaltje weghaalt op de openbare weg.
De Patrimoniumstraat is tijdelijk opengesteld voor verkeer in twee richtingen, vanwege bouwwerkzaamheden. Nu die werkzaamheden weer zijn afgerond, heeft de gemeente een paaltje geplaatst om de weg af te sluiten. Maar dat paaltje verdwijnt dus keer op keer op mysterieuze wijze. Op een vraag van raadslid Heemskerk (Bloeiend Hillegom) over de Patrimoniumstraat stelde De Jong: ‘Er zijn één of meerdere personen die zich niet wensen te houden aan de afspraken. Mensen moeten elkaar aanspreken. Als ze het constateren moeten mensen namen en rugnummers aan ons opgeven. Mensen mogen van mij ook camera’s ophangen vanuit hun woning. Na melding zullen we via de boa’s en politie er achteraan gaan. Tot die tijd kunnen we niets anders doen dan de paaltjes terugplaatsen.’