Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2015

Duurzaamheidsprijs nog niet afgeschaft

HILLEGOM – De gemeente schaft de Duurzaamheidsprijs nog niet af. Een pleidooi hiervoor van fractievoorzitter Heemskerk (Bloeiend Hillegom) werd uiteindelijk door haar aangehouden. De wethouder wacht eerst de gesprekken tussen wethouder Ten Hagen af, die hij over de Duurzaamheidsprijs zal hebben met zijn collega-wethouders.
Volgens Heemskerk draagt de Duurzaamheidsprijs te weinig bij aan het verbeteren van de duurzaamheid. ‘Daar zijn bedrijven zelf verantwoordelijk voor’, aldus Heemskerk. ‘Gebruik de (gemeentelijke bijdrage van, JD) 7.500 euro voor andere zaken, zoals de lokale toeristische activiteiten.’ Nadat wethouder Ten Hagen had laten weten, dat de deelnemende gemeenten nog bezig zijn met de evaluatie van de Duurzaamheidsprijs, hield Heemskerk het amendement aan.  Maar mogelijk dient ze later dit jaar het voorstel weer in om deze prijs af te schaffen.