Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2015

Nieuwe Retailmanager goed betaald

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – René Hendriks wordt de nieuwe Retailmanager. De komende negen maanden gaat hij één dag per week werken, om de aantrekkelijkheid van de detailhandelzaken te vergroten. En initiatieven ondernemen om meer winkelend publiek naar de verschillende winkelstraten te krijgen. Voor dit baantje krijgt hij 50.000 euro uitbetaald. Dat is omgerekend 1.000 euro per werkdag.
Maar op voorspraak van onder meer Bea Veenvliet van De Kern Gezond, Maarten van den Berg namens Hoofdstraat Koopcentrum en Cees van Wijk, voorzitter van de Noordwijkse Ondernemersvereniging (NOV), ging de politiek hier toch mee akkoord. De insprekers wezen de politici er op, dat er weliswaar allerlei plannen gemaakt zijn om de aantrekkelijkheid van de winkelgebieden te vergroten. Maar die plannen moeten wel uitgevoerd worden en iemand moet het initiatief nemen. De winkeliers zelf hebben daar geen tijd voor, omdat ze vaak zeven dagen per week met hun zaak bezig zijn. Retailmanager Hendriks zou deze taken kunnen vervullen.
Over wat hij gaat doen, liet Hendriks donderdag 18 juni weten: ‘Ik breng doelgroepen in beweging, vanuit marketing, communicatie en recreatie. Ik wil de bezoekers van de winkels een goed gevoel geven. Zowel waar het gaat om de fysieke locatie als via digitale presentatie.’ Hierop vulde Van Wijk aan, dat Hendriks binnen negen maanden vier zaken voor elkaar moet krijgen. Binnen de gemeente moeten alle openingstijden overal hetzelfde zijn. Ook moet de inrichting van de winkelstraten verbeteren, bijvoorbeeld door het ophangen van vlaggen. Maar ook moeten er meer fietsparkeerplekken komen. Daarnaast dient Hendriks zich in te zetten om de samenwerking te vergroten tussen de winkeliers uit de Kerkstraat en de Hoofdstraat. Tot slot wordt Hendriks de motor achter een nieuw ‘loyaliteitsprogramma’, waarbij een spaarsysteem voor klanten wordt opgezet. Wethouder Barnhoorn deelde mee, dat van die 50.000 euro een bedrag van 11.000 euro besteed moet worden aan het geven van ‘een eerste aanzet tot die initiatieven’. Wat Barnhoorn betreft, kan Hendriks zo snel mogelijk aan de slag. ‘We willen dat meneer Hendriks nog voor de zomervakantie start.’ De gemeenteraad neemt hierover op 2 juli een beslissing.