Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2015

Zendmasten omzagen om winkeliers te helpen

Nieuwkoop > Als de inwoners niet bij de lokale ondernemers hun inkopen doen, zijn deze bedrijven gedoemd om failliet te gaan. Ondanks het einde van de crisis stijgt de winkelleegstand in onze gemeente nog altijd. Dat baart het CDA zorgen, zo liet commissielid Zoet weten. Volgens hem zijn de internetverkopen de grootste bedreiging voor het voortbestaan van de winkels. Mogelijk wordt in 2020 al 36% van alle verkopen online gedaan.
De mobiele telefoons in combinatie met 4G staan aan de basis van de ondergang van de kleingrutters. Wie een leuk product ziet bij een winkel, kan met één druk op een toets de hele wereld afstruinen om te kijken welke aanbieder dat product het goedkoopst kan leveren. Het is een herkenbaar probleem, zo liet inspreker Kooijman weten: ‘Dit wordt ook door de winkeliers ondervonden.’ Hij grapte: ‘Je zou een zendmast kunnen omzagen; dan kunnen de mensen niet op internet.’ Om toch klanten naar de winkelcentra te krijgen, zouden er meer activiteiten moeten worden opgezet door de winkeliers, zo stelde de inspreker. Hierop uitte wethouder Trudy Veninga (CDA) een ‘hartenkreet’ toen ze stelde: We moeten wel hier in onze gemeente onze boodschappen gaan doen, als we onze winkels willen beschermen.‘