Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juli 2015

Bommetje door Dorpsraad

NIEUWE WETERING - Het nieuws dat de Dorpsraad Nieuwe Wetering is gestopt met haar activiteiten is ook bij het gemeentebestuur ingeslagen als een bom. Tijdens een gesprek tussen het dorpsraadbestuur en het gemeentebestuur bleek de dorpsraad bij haar besluit te blijven.

Wethouder Yvonne Peters (VVD) laat hier over weten: 'De Dorpsraad Nieuwe Wetering bestaat al jaren en ze hebben heel positief aan Kernen in hun kracht meegewerkt. We vinden het als college jammer dat de Dorpsraad Nieuwe Wetering deze beslissing heeft genonmen. We hopen dat ze de energie krijgen of misschien andere mensen om door te gaan. Het is hun keuze en verantwoordelijkheid om niet door te gaan. Wij zouden het fijn vinden als ze doorgaan, maar dat is aan hen en ook met welke mensen ze dat willen.'
 
De ophef rond de Dorpsraad Nieuwe Wetering en het plotselinge stilleggen van hun activiteiten leidt bij het gemeentebestuur nog niet tot de conclusie dat het hoog tijd wordt om een tevredenheidsonderzoek naar de dorpsraden uit te voeren. Wel wil het college 'de contacten met de dorpsraden intensiveren', zo stelt Peters.