Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juli 2015

Bouwen op voormalige gemeentegrond

RIJNSATERWOUDE - De bewoners van Meerbon 26 mogen hun woning uitbreiden op een stuk grond dat ooit in het bezit was van de gemeente. Toen ze het in 1998 kochten, gold hier nog de bestemming 'groen', maar inmiddels is die bestemming gewijzigd in 'wonen'.
 
Nu gaan de bewoners er een uitbouw realiseren en daarom moeten de eigenaren volgens afspraak nog een nabetaling doen aan de gemeente. Bouwgrond is namelijk duurder dan een plek om alleen maar op het gras te lopen. Hoewel er een kabel onder de grond ligt, is het voor de gemeente toch geen probleem dat daar een woning boven komt te staan, zo liet wethouder Yvonne Peters (VVD) donderdag 16 juli weten. 'De KPN heeft gezegd dat ze er geen probleem mee hebben. Dit is geen doorlopende kabel. De KPN zal zelf de kabel verleggen als er op gebouwd wordt. De bewoners dienen dit na de verkoop van de gemeentegrond en nog voor de start bouw te regelen.'