Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juli 2015

Kernplanboekjes uitgedeeld

RIJNSATERWOUDE / NIEUWE WETERING - De inwoners van deze dorpen hebben afgelopen week het boekje 'Kernplan Rijnsaterwoude' danwel ''Kernplan Nieuwe Wetering' ontvangen. Hierin staat een overzicht van de resultaten die tot nu toe bereikt zijn in deze kernen. Met dank aan het 'Kernen in hun kracht' programma. 
Als succesnummers in Rijnsaterwoude worden genoemd: de oprichting van de dorpsraad, het beheer en onderhoud van het zwemstrandje, de nevenactiviteiten voor de jachthaven Meerzicht en 't Schoolhuis als ontmoetingsplek voor het dorp. In Nieuwe Wetering zijn initiatieven opgezet voor onder meer Natuurbelevingstuin De Bult, het opzetten van een Verenigingendag en het met het water verbinden van Nieuwe Wetering. Wethouder Yvonne Peters (VVD) laat over de boekjes weten: 'Het traject "Kernen in hun Kracht" loopt al enige tijd. We wilden een product presenteren aan alle mensen die hier zo positief aan hebben meegewerkt.' Ook de overige kernen kunnen de komende jaren en uiterlijk in 2017 een 'Kernplanboekje' op hun deurmat verwachten. In september zijn dat al de inwoners van Leimuiden en Hoogmade en later dit jaar ook de bewoners op Kaag en Buitenkaag.