Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juli 2015

Overlast besproken door Sandro's Kitchen

LISSE - Het jongerenfeest Sandro's Kitchen, dat in mei bij Kasteel Keukenhof werd gehouden, heeft tot geluidsoverlast geleid bij bewoners aan de Leidsevaart. Bezwaarmaker Peter Kortekaas meldde zijn klacht donderdag 16 juli bij de Commissie voor de bezwaarschriften.
 
Naast de geluidsoverlast ('Die bas gaat overal doorheen') maakte Kortekaas ook bezwaar tegen het feit dat Sandro's Kitchen tot 2 uur 's nachts duurde. En na afloop trokken nog honderden jongeren langs het huis van de bezwaarmaker op hun weg terug naar Noordwijkerhout. 'Pas om 3 uur werd het rustig', zo stelde Kortekaas.
 
Maar zijn bezwaar richtte zich vooral op het feit, dat het feest 'Sandro's Kitchen' tot 2 uur mocht doorgaan. 'Andere evenementen, zoals Buttonpop, vinden ook plaats tot middernacht. Wij hebben er ontzettend veel last van,  met name omdat dit soort evenementen een aanzuigende werking hebben van jongeren uit de omgeving.' Een ambtenaar liet weten, dat het de politie was geweest die adviseerde om het sluitingstijdstip van Sandro's Kitchen te verlengen tot 02:00 uur. 'Als je om 1 uur 's nachts stopt, gaan grote groepen jongeren naar het centrum om toch nog op tijd bij de horeca te zijn. Daar was de politie bang voor.' Overigens werd het geluid van de muziek die nacht al om 01:30 uur zachter en ging de muziek een kwartiertje later helemaal uit.
 
De bezwaarmaker, ambtenaar en de leden van de commissie waren het er over eens dat dit onderwerp eigenlijk een beetje mosterd na de maaltijd is. Het evenement heeft immers al plaatsgevonden. Bovendien gaat de Rotary een feest als 'Sandro's Kitchen' niet meer organiseren. Maar de commissieleden gaan zich de komende zes weken wel over de vraag buigen of een dergelijk feest de volgende keer ook tot 02:00 uur mag duren.