Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2015

Verlegging Rustoordlaan

LISSE - Voor de komst van het nieuwe gebouw van de St. Josephschool wordt de Rustoordlaan verlegd. Deze Rustoordlaan komt haaks op de Achterweg te liggen. Dat is nodig, omdat er in de toekomst veel meer gebruik wordt gemaakt van die weg.
 
De nieuwe Josephschool komt op de plek waar nu nog het gebouw van de MVO Lucia staat. Tot nu toe wordt de Rustoordlaan vooral gebruikt voor verkeer dat van en naar Rustoord gaat. Maar met de komst van de St. Josepschool zal ook het gebruik van de weg toenemen. Bovendien heeft het college van burgemeester en wethouders plannen om de Rustoordlaan te gebruiken als ontsluitingsweg voor het project Trompenburg. De toekomstige bewoners in die woonwijk tussen de Vuursteeglaan en Rustoord kunnen dan ook van deze ontsluitingsweg gebruik gaan maken. Door het verleggen van de Rustoordlaan kunnen er ook twee extra woningen gebouwd worden. De gemeente gaat hier nog over in onderhandeling met Woonstichting Eigen Haard.
De gemeente heeft plannen om huizen te bouwen op de huidige locatie van de St. Josephschool, zo bleek tijdens een informatieavond voor omwonenden. Volgens wethouder Adri de Roon (D66) gaat het dan niet om een flatgebouw, maar om vrijstaande woningen of twee-onder-één-kap huizen. Als alles soepel verloopt, kunnen de leerlingen in september 2017 gebruik maken van de nieuwe Josephschool.