Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 augustus 2015

Column

Droomvrouw

Een bijzondere vrouw is ons ontvallen. Mary van Dueren – van der Meer stierf op 9 augustus als gevolg van borstkanker. Elf jaar lang had ze gestreden tegen deze ziekte en gedurende die tijd onderging ze vele operaties, bestralingen, hormoonkuren en chemokuren.

Mary heeft deze strijd verloren, maar door haar strijd tegen kanker heeft ze de wereld iets heel moois gegeven. Zij was het namelijk, die de Stichting Droomdag heeft opgericht. En door haar enthousiasme hebben de afgelopen jaren vele tientallen vrijwilligers zich ingezet om gezinnen waarbij een van de ouders kanker heeft, een geweldig dagje uit te geven.

In 2013 werd het vijftigste gezin verrast met zo'n uitje en sinds die tijd zijn nog vele mensen verblijd met de activiteiten van Stichting Droomdag. Op de website www.stichtingdroomdag.nl beschrijft Mary de reden, waarom zij dit initiatief heeft genomen: 'Als je vader of moeder kanker krijgt en lange of (in slechte gevallen) korte tijd zware behandelingen ondergaat, heeft dat een enorme impact op het gezin. En dan heb ik het nog niet eens over de angst hoelang of kort je je vader of moeder nog bij je hebt. Dus een dag helemaal in het zonnetje gezet worden verdienen deze gezinnen wel Ik heb heel internet afgezocht, informatie opgevraagd, ziekenhuis geraadpleegd, maar er was echt niet zoiets te vinden. Dus toen bedacht ik dat ik het zelf maar moest gaan oprichten. Een stichting die leuke, bijzondere dagen organiseert voor gezinnen met een ouder die kanker heeft. En als de kinderen zo’n dag invullen met hun wensen, genieten de ouders daar vast en zeker volop van mee.'

Onlangs kwam het bericht, dat Van Dueren niet lang meer te leven zou hebben en op 27 mei kreeg ze haar eigen Droomdag. Daar werd ze door burgemeester Marina van der Velde benoemd tot Droomvrouw van de gemeente Kaag en Braassem.

Op 51-jarige leeftijd moeten haar man en kinderen het leven weer oppakken, maar Mary van Dueren – van der Meer heeft de wereld een stuk verbeterd, dankzij de door haar opgerichte stichting. Daarom vanaf deze column: een saluut aan Droomvrouw Mary!

Joep Derksen