Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 augustus 2015

Sportpark Duinwetering groots geopend

JOEP DERKSEN

NOORDWIJK – Het vernieuwde Sportpark Duinwetering wordt in het weekend van 28, 29 en 30 augustus groots gevierd. Met een heel scala aan sportactiviteiten op de velden en in de hallen wordt dit park een magneet voor iedere sportliefhebber.

De gemeente wil bij de opening groots uitpakken en daarom zijn bekende veld- en zaalsporters gevraagd om de opening te doen. De namen van de mensen die dit willen doen, maakt de gemeente nog niet officieel bekend, maar wethouder Gerben van Duin liet zich wel ontvallen dat Louis van Gaal, Dirk Kuyt en Edwin van der Sar benaderd zijn.

Wat het college van burgemeester en wethouders betreft, is de opening van het Sportpark Duinwetering het begin van een nieuwe fase voor Noordwijk. Deze gemeente moet het nieuwe 'Papendal' aan Zee worden, waarbij nationale teams en de top van de buiten- en binnensporten naar het sportpark afreizen om daar hun trainingen en wedstrijden te doen. De ambities zijn huizenhoog, zo wordt duidelijk tijdens een persgesprek met burgemeester Jan Rijpstra en wethouder Gerben van Duin. Eerst moet er een sportsymposium komen over 'het belang van gezondheid en bewegen in de samenleving'. Als daarna Papendal haar deuren sluit, zal het college daar niet rouwig om zijn.

Van Duin: 'Op Papendal wordt getraind voor een EK, WK of Olympische Spelen. We hebben die faciliteiten ook; niet alleen het gebouw, maar ook kijken we naar de medische en technische kant van de sport. De KNVB, Jong Oranje en hockeydames hebben hier al gespeeld.' Om de velden en hallen vol te krijgen met professionele sportteams van uit de hele wereld, wordt een speciaal sportvermarketingsbedrijf opgericht. Deze organisatie moet er voor zorgen, dat de hallen en velden gebruikt worden op 'stille momenten'. Dus de sportvelden iedere werkdag tussen 08:00 uur en 15:00 uur en de sporthallen grotendeels tijdens de zomermaanden.

Daarnaast gaat de burgemeester actief lobbyen bij de NOC/NSF en allerlei andere sportinstellingen om Noordwijk op de kaart te zetten in de sportwereld. Overigens neemt deze gemeente geen afstand van de 'space' als promotie-instrument, zo haast Rijpstra zich om te benadrukken. Maar of Noordwijk inderdaad Papendal kan voorbijstreven op het gebied van sportfaciliteiten, moet nog afgewacht worden. Eerst wordt dus het sportpark geopend. In dat weekend geven onder meer de waterpolomannen van het Nederlands elftal een clinic en een demonstratiewedstrijd met NZ&PC. Op de zaterdag om 12:00 uur wordt het sportpark 'groots' geopend en tonen verenigingen als BIOS, MSV, Fluks, KNA en Novo hun sportkunsten in de hallen. De voetbalteams van SJC 1 en VV Noordwijk 1 gaan een derby aan voor de eeuwige roem.

De gehele zaterdag en de dag daarna staat bij de vuurtoren overigens in het teken van de Open NK International Life Saving Events en het EK Inflatable Rescue Boat. Op de zondag wordt op het sportpark nog een gratis bootcamp gehouden. Voor meer informatie over het openingsweekend: www.noordwijk.nl/noordwijk/nieuws_3279/item/weekend-lang-papendal-aan-zee_17800.html.