Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 augustus 2015

Subsidie voor Cultuurweek

LISSE – De stichting Kasteel Cultureel ontvangt 1.500 van de commissie Culturele Zaken. Dit geld wordt gebruikt, om er voor te zorgen dat de Cultuurweek niet alleen dit jaar wordt gehouden, maar ook in toekomstige jaren.

Maandag 17 augustus kwam Harry van den Aardweg van Stichting Kasteel Keukenhof naar de commissievergadering om daar te pleiten voor de subsidie. De Cultuurweek wordt van dinsdag 8 tot en met zondag 13 september gehouden op het landgoed. Die dagen zijn er voorstellingen van onder meer het Amatis Piano Trio en Mannenkoor Cantiflora. Maar ook houdt de jeugdtheaterschool Flores workshops en kunnen mensen leren om sieraden te maken.

Van den Aardweg vroeg de commissieleden: 'We proberen het zo laagdrempelig mogelijk te houden. Je hebt meer kosten dan te verwachten inkomsten. Kunnen wij een bijdrage krijgen om zoveel mogelijk mensen uit Lisse en Duin- en Bollenstreek kennis te laten maken van het culturele leven?' De commissieleden waren het unaniem eens met het toekennen van de gevraagde subsidie, met uitzondering van Frank Schermer Voest, die zich vanwege betrokkenheid bij dit evenement onthield van stemming.

Deze subsidie wordt de komende jaren niet meer verstrekt: de organisatie zal een dergelijke aanvraag niet meer indienen, zo verzekerde Van den Aardweg: 'We gaan er van uit dat het een succes wordt en dat we de komende jaren ons zelf kunnen bedruipen.'