Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 augustus 2015

Twijfels CDA over goede bedoelingen college

NOORDWIJK - De enquete over de Boulevard Discussie is een 'spelletje van het college op kosten van de Noordwijkse belastingbetalers', zo vermoedt fractievoorzitter Jan de Ridder (CDA). Zijn fractie blijft twijfels houden over de goede bedoelingen van het college van burgemeester en wethouders met betrekking tot dit onderwerp.

Zo heeft het college eerder laten weten, dat alle volwassen inwoners van Noordwijk een brief hebben ontvangen om mee te praten over de Koningin Wilhelmina Boulevard. Het CDA vindt dat vreemd: 'Vindt u het niet bijzonder dat bijna 20.000 Noordwijkers persoonlijk zijn aangeschreven voor een weliswaar belangrijk, doch heel klein stukje van onze gemeente?' De Ridder had liever gezien, dat zo'n actie opgezet zou worden om de inwoners op te roepen hun mening te geven over de windmolens langs de kust.
 
Ook vraagt het CDA aan het college om discussies met de inwoners te houden over de Parallelboulevard en De Grent. De kwaliteit van de enquete wordt door het CDA in twijfel getrokken. 'Een objectieve enquete opstellen vereist deskundigheid en ervaring. Het kan toch niet zo zijn dat een enquete die door het Noordwijkse gemeentebestuur aan alle inwoners van 18 jaar of ouder wordt toegestuurd blijkt te zijn opgesteld door een reclamebureau en/of een ambtenaar? Is deze hele enquête dan geen spelletje van het college op kosten de Noordwijkse belastingbetalers?' De Ridder wil van het college een compleet overzicht hebben van de 30.000 euro aan gemaakte onkosten. Het college heeft zes weken de tijd om te reageren.