Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 augustus 2015

Vragen over kruising

ROELOFARENDSVEEN – Gemeenteraadslid Ilse van der Poel (PRO) stelt vragen over de kruising Braassemdreef / Noordeinde / Oevers. Op dit moment is dit een zogeheten 'gelijkwaardige kruising', wat betekent dat verkeer van rechts voorrang heeft. Van der Poel wil weten, of de situatie wel zo veilig is. Wat haar betreft, moeten er in ieder geval extra verkeersborden komen, met name vanaf de zijde van het Zuideinde.
Ze licht toe: 'De kruising Braassemdreef/ Noordeinde/ Oevers is opgezet als een gelijkwaardige kruising waarbij verkeer van rechts voorrang heeft. Vooral voor verkeer vanaf de zijde van het Zuideinde is dit niet altijd duidelijk. Het laatste huis voor de kruising en struikgewas ontnemen het zicht op de weg naar de Oevers. Hierdoor heeft verkeer vanaf de zijde ‘Zuideinde’ niet altijd in de gaten, dat het een gelijkwaardige kruising betreft in plaats van een T-splitsing.' Het college van burgemeester en wethouders moet schriftelijke vragen binnen 30 dagen beantwoorden.