Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 september 2015

Windmolens van 25 meter hoog

Nieuwkoop > De gemeente blijft vasthouden aan de mogelijkheid, dat inwoners windmolens van 25 meter hoog kunnen plaatsen. Het bestuur van Kaag en Braassem is hier niet blij mee en had liever gezien dat die windmolens maximaal 15 meter hoog worden, maar wethouder Trudy Veninga liet donderdag 17 september weten, dat zij niet met deze wens mee gaat.

Ze beantwoordde een vraag van gemeenteraadslid Dors (MPN/PN), toen ze stelde: 'Er liggen op dit moment geen concrete verzoeken over het plaatsen van windturbines. Maar er zijn mensen die het in het hoofd hebben om zo iets te realiseren.' Ze gaf toe, dat gediscussieerd kan worden over hoe hoog een windturbine of windmolen maximaal mag zijn, maar stelde: 'Wij hebben landelijke richtlijnen genomen en hebben gekeken naar hoe hoog bedrijven zijn. Als je een schuur hebt van 15 meter hoog, moet de turbine 25 meter hoog zijn om fatsoenlijk wind te kunnen opvangen.'