Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2015

Brandweer helpt ambulances

KAAG EN BRAASSEM – Het lukt de chauffeurs van de ambulances maar niet om in minimaal 95% van de gevallen op tijd te komen. Hiervoor worden twee redenen aangevoerd: in de regio is de vraag naar de inzet van ambulances met 6,5% gegroeid en niet altijd zijn hier ambulances voor beschikbaar.

Om dat laatste probleem op te lossen, worden drie extra ambulances ingezet die 24 uur per dag paraat staan. En dat is nodig ook, want de zogeheten 'Directe Inzet Ambulance (DIA)' in de regio Hollands Midden gaat in kwaliteit achteruit. Tot 2013 behoorde deze dienst tot de top 3 van Nederland, maar de afgelopen twee jaar worden de aanrijtijden niet meer gehaald. Burgemeester Marina van der Velde laat weten, dat dit probleem op een andere manier wordt aangepakt; met hulp van de brandweer. Op iedere brandweerwagen zit tegenwoordig namelijk een 'first responder' systeem, zodat brandweermensen direct eerste hulp kunnen verlenen, totdat een ambulance ter plekke is. Van der Velde: 'Doordat de brandweer de eerste hulp al deels zelf oppakt, zijn er geen ongelukken ontstaan. Dit systeem wordt uitgebreid naar de andere brandweerposten.'