Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 oktober 2015

Handhaving illegale bewoning

HOOGMADE – De mensen die begin 2015 permanent zij komen wonen op het perceel Spijkereiland 29 moeten daar weg. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om hierop te handhaven. In dat huis mag namelijk niet permanent gewoond worden, zo heeft de gemeenteraad eind vorig jaar besloten.

Het 'niet permanent wonen in de recreatiewoningen' geldt overigens voor heel Spijkereiland, maar uitzonderingen zijn gemaakt voor de mensen die daar al heel lang wonen. Maar dat geldt dus niet voor de mensen op nummer 29. Bovendien hebben ze al een gedoogbeschikking om op een andere plek in de gemeente in een recreatiewoning te zitten. Het college laat weten: 'Deze permanente bewoning van het Spijkereiland 29 moet dan ook zo snel mogelijk worden beëindigd. Enerzijds om verdere precedentwerking te voorkomen en anderzijds er een verzoek tot handhaving specifiek voor dit perceel is ingediend.' Omwonenden hebben namelijk aangegeven, overlast te hebben van de uit huis te zetten bewoners. Zij krijgen een last onder dwangsom opgelegd, zodat ze binnen een paar weken vertrekken uit hun onderkomen op Spijkereiland 29.