Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 oktober 2015

'Harder trekken helpt niet'

KAAG EN BRAASSEM – De verhoging van de OZB op niet-woningen gaat gewoon door. Een pleidooi van commissielid Cees de Lange (CDA) om dat tegen te gaan, haalde het niet tijdens het politiek forum van maandag 26 oktober. Hij liet weten, dat de gemeente jaarlijks 400.000 euro misloopt aan 'oninbare bedragen' voor met name de OZB op niet-woningen. 'Laat het college hier scherper op handhaven en voer de verhoging van de OZB niet door', zo stelde De Lange.

Wethouder Henk Hoek reageerde: 'De OZB voor niet-woningen blijft achter bij het landelijk gemiddelde. We liggen 25% lager en willen het daarom met 5% verhogen. Zo komen we in de buurt bij het landelijk gemiddelde. Hiermee realiseren we het zoveel mogelijk verlichten van de lasten van de inwoners.' Hij vervolgde over het scherper handhaven op de oninbare debiteuren, dat het hier met name gaat om bedrijven die failliet zijn gegaan. Deze kosten zijn oninbaar. We trekken daar al stevig aan. Als debiteuren niet betalen, zitten we er heel erg bovenop. Maar als het niet inbaar is, dan helpt harder trekken ook niet.'