Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2015

Optisport gaat Poelmeer beheren

OEGSTGEEST – Het bedrijf Sportfondsen mag vanaf 1 januari 2016 niet meer het zwembad Poelmeer beheren. Het college van burgemeester en wethouders gunt deze opdracht aan Optisport Exploitatie B.V. uit Gorinchem. Dat bedrijf wordt vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor het beheer en exploitatie van het zwembad. De gemeenteraad moet nog wel haar toestemming geven.

Na het uitzetten van een openbare aanbesteding reageerden zowel Sportfondsen als Optisoprt. Volgens het college voldeden beide partijen aan de voorwaarden: een risicodragende exploitatie voor 15 jaar realiseren, binnen het budget van maximaal 400.000 euro en een renovatie binnen het eerste contractjaar uitvoeren. Volgens het college behaalde Optisport zowel op prijs als op kwaliteit de hoogste score. De totale inschrijfsom komt uit op ongeveer 250.000 euro. De klankbordgroep die mocht meepraten over het programma van eisen is niet betrokken bij de besluitvorming. Pas op 3 november worden de leden van deze klankbordgroep geïnformeerd. In die klankbordgroep zitten onder meer vertegenwoordigers van de seniorenraad en Wmo-adviesraad, de sportfederatie, Vivax en het huidige personeel van het zwembad.