Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 oktober 2015

Provincie kapt tientallen bomen

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders legt de Provincie Zuid-Holland geen strobreed in de weg waar het gaat om het kappen van 78 bomen. Het gaat hierbij om de zuurstofscheppers langs de N446; vanaf de kruising N207 richting Ter Aar.

De Provincie vindt dat 'vanwege verkeersveiligheid' in heel Zuid-Holland maar liefst 6.000 bomen gekapt moeten worden. En dus ook de 78 bomen langs de N446. Dat aantal kan nog verder oplopen. Op een vraag van het CDA wat de reactie van het college hier op is, laat dat college weten, bereid te zijn een kapvergunning af te geven. 'Provinciaal beleid gaat boven gemeentelijk beleid en er is geen gegronde reden tot weigering', zo vindt het college. Ook zouden deze bomen al aangetast zijn door de essentaksterfte. Hetzelfde aantal bomen zou weer op provinciale grond binnen de gemeente Kaag en Braassem herplant moeten worden. Maar het college van burgemeester en wethouders geeft geen garantie over waar en wanneer dat gaat gebeuren.