Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 oktober 2015

Uitbraak van Hepatitis-A in vluchtelingenopvang

LISSE – In de crisisopvang de Waterkanten is vrijdagavond 23 oktober een besmetting van Hepatitis-A geconstateerd. De gemeente laat weten, dat er 'in nauwe samenwerking met de GGD en de ISD onmiddellijk in actie' is gekomen. Alle aanwezige vluchtelingen zijn ter plekke ingeënt en hiermee is volgens de gemeente het risico op verdere besmetting voorkomen.

Het Hepatitis A- virus wordt overdragen door direct contact met ontlasting van de besmette persoon. De vrijwilligers en andere hulpverleners die aanwezig zijn in de crisisopvang, maken gebruik van een eigen, afgescheiden toiletgroep. Hierdoor is het risico op een besmetting onder de hulpverleners nihil, zo wordt gesteld. Mensen die ongerust zijn of vragen hebben, wordt geadviseerd om met hun eigen huisarts contact op te nemen.