Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2015

Woede over tweet

LISSE – Woedend was burgemeester Lies Spruit, toen woensdag 14 oktober tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën een uitspraak van fractievoorzitter Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) getwitterd werd.

Veldhoven had namelijk van meerdere politici in de Haarlemmermeer gehoord, dat er plannen zijn om een asielzoekerscentrum op te zetten bij Lisserbroek. 'Dat hoorden we van een collega-lokale partij.' Hij riep de burgemeester op om hierover navraag te doen bij haar collega van Haarlemmermeer. 'Mocht er een asielzoekerscentrum komen, dan denk ik dat wij in Lisse er meer mee te maken kunnen krijgen dan in het verleden. Het kan van belang zijn waar dat (asielzoekerscentrum, red.) geplaatst zal worden. Spruit liet in eerste instantie weten, dat ze hier niets over gehoord had.

Maar nadat de vraag van Veldhoven op Twitter gezet was, kreeg Spruit tijdens de commissievergadering een telefoontje van de burgemeester van Haarlemmermeer. Ze informeerde de commissieleden hier vervolgens over: 'In Haarlemmermeer is de vraag van het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers, red.) nog niet gekomen. Er is nog geen plan voor een asielzoekerscentrum in Lisserbroek. De burgemeester (van Haarlemmermeer, red.) heeft aangegeven dat ze 25 kernen hebben en dat ze nadenken over de locatie. Er is geen concreet plan en geen sprake van Lisserbroek. Als dat zo is, komt communicatie op gang.'