Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2015

Noordwijk toont geen solidariteit met Frankrijk

NOORDWIJK – Een pleidooi van commissielid Alkemade (CDA) om de vuurtoren in de Franse kleuren blauw, wit en rood te laten schijnen kreeg donderdag 19 november geen steun van de overige politici.


Wethouder Dennis Salman stelde koudweg, dat zo'n actie 'op korte termijn niet haalbaar lijkt'. Hij lichtte toe: 'Een speciaal filter moet hiervoor gemaakt worden. Dat is kostbaar. Maar als u dat wilt, dan doen we dat.' Fractievoorzitter Peter Van Bockhove (LSNZ) oordeelde dat die vuurtorenverlichting een week na afloop van de aanslagen 'mosterd na de maaltijd' is. Commissielid Louis Koppel (PvdA/GroenLinks) wilde nog een stap verder gaan met de vuurtoren: 'Zet er dan ook de Libanese vlag op. Het is te gemakkelijk om alleen de Franse vlag er op te zetten. Dagelijks gebeuren de vreselijkste dingen.' En met deze woorden wees de raad het voorstel af om de vuurtoren in wat voor kleuren dan ook te belichten.