Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2015

Wethouder onder druk van politieke partijen

JOEP DERKSEN

KAAG EN BRAASSEM – De omwonenden van het nieuwbouwproject aan de Leliestraat, op de plek waar ooit het postkantoor stond, zijn helemaal niet blij met hetgeen voor hun neuzen wordt geplant. Sandra Vesseur sprak maandag 23 november in tijdens het politiek forum. Ze liet weten, dat er een gebouw komt, dat drie keer zo hoog is als ze nu gewend zijn. Ook verdwijnt een deel van het voetbalveldje, zodat het bouwplan groter kan zijn en er extra parkeerplaatsen aangelegd kunnen worden. 'Waarom moet groen worden ingeleverd voor een particulier bouwplan?', zo vroeg Vesseur zich af. 'Dit plan botst met onze belangen; het behoud van ons woongenot.'

Tijdens de politieke discussie die volgde, lukte het wethouder Harry van Schooten niet om een aantal vragen van politici te beantwoorden. Gelukkig voor hem werd hij bijgestaan door een ambtenaar die vanuit de publieke tribune opstond om zijn wethouder te helpen. Commissielid Ton van Velzen (VVD) was één van de politici die er voor pleitte om zoveel mogelijk groen te behouden. Zijn collega Ger van Emmerik (SVKB) beaamde dit en hij was ook niet blij met het hek van vijf meter dat er gaat komen.

Wethouder Harry van Schooten kon nog melden, dat er weliswaar groen verdwijnt, maar dat het speelterrein intact blijft. Het hek moet er volgens hem komen om de 'particuliere auto's te beschermen tegen overvliegende ballen'. En wat de wethouder betreft, hoeft de projectontwikkelaar niet lager te bouwen: 'Lager bouwen betekent minder opbrengst; zo wordt het project niet rendabel.' Hierna beantwoordde de ambtenaar een hele batterij aan vragen door de politici.


Uiteindelijk bleek een meerderheid van de politieke partijen te vinden, dat de gemeente en de projectontwikkelaar om tafel moeten gaan zitten met de omwonenden. Er moet meer gekeken worden naar het realiseren van een stukje compensatiegroen', zo vond fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA). Een gesprek vindt daarom plaats met de ontwikkelaar, omwonenden en de wethouder om te kijken welke aanpassingen nog gedaan kunnen worden.