Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2015

Grootschalig drugsgebruik bij jongeren

Vier dealers aangehouden

JOEP DERKSEN

KAAG EN BRAASSEM – Jongeren snuiven en spuiten al langere tijd drugs, maar sinds de invoering van het alcoholverbod voor 16-plussers is het drugsgebruik bij de jeugd alleen maar toegenomen. Het gemeentebestuur maakt zich grote zorgen over deze ontwikkeling. Op woensdag 23 december vanaf 19:30 uur wordt in het gemeentehuis in Roelofarendsveen een informatieavond gehouden over dit onderwerp.

De politie heeft een onderzoek gedaan naar het jeugddrugsgebruik en de resultaten zijn schokkend. Hoe erg het precies gesteld is met onze kinderen, wordt die avond duidelijk. Ouders worden daarom van harte uitgenodigd om zich hierover te laten informeren en niet hun hoofd in het zand te stoppen. Wie vermoedens heeft van drugsgebruik bij een of meerdere van zijn geliefde kinderen, kan zich hier over laten informeren bij het kernteam dat dan ook aanwezig is.


De politie heeft onlangs een viertal dealers aangehouden. Gehoopt wordt, dat hiermee alle drugsoverlast tot het verleden behoord. Deze drugsdealers waren namelijk 'op grote schaal' actief. De mannen kwamen uit Rijpwetering, Oude Wetering, Leimuiden en Burgerveen en varieerden in leeftijd van 19 tot 25 jaar. Al zo'n dertig (minderjarige) drugsklanten zijn achterhaald. Enkele van deze drugsgebruikertjes zijn nog maar 14 jaar. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.