Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2016

Maatregelen tegen sluipverkeer

JOEP DERKSEN

LEIMUIDEN / RIJNSATERWOUDE – De gemeente en Provincie Zuid-Holland slaan de handen ineen om het sluipverkeer tegen te gaan. Vanwege de werkzaamheden aan de Drechtbrug (N207) ligt het in de lijn der verwachting dat veel automobilisten er voor kiezen om de reistijd te verkorten, door via de kernen te rijden.

Naar aanleiding van een gesprek tussen de provincie Zuid-Holland en de dorpsraden van Rijnsaterwoude en Leimuiden, zijn afspraken gemaakt. Ook de gemeente en een verkeersadviseur van de politie waren hierbij aanwezig. Een combinatie van maatregelen wordt genomen langs de sluiproute (Dr Stapenséastreet, Tuinderij, Kloofpad, Dorpsstraat, Willem v/d Veldenweg, Herenweg). Hoe meer verkeer er komt, hoe ingrijpender de maatregelen worden, zo laat burgemeester Marina van der Velde weten.

Inmiddels hebben al kentekenmetingen plaatsgevonden om mogelijk sluipverkeer vast te stellen. Ook staan er twee snelheidsdisplays op de Dr. Stapenséastraat en de Willem v/d Veldenweg. Een zogeheten 'Mobiel Interventie en Monitoring Team' (IMT) wordt ingezet om het verkeer te regelen, als dat nodig is. De gemeente bekijkt of er buiten de bebouwde kom drempels komen op de Willem v/d Veldenweg, zodat het verkeer zich daadwerkelijk houdt aan de maximum snelheid van 60 kilometer per uur.


Mocht er veel extra sluipverkeer komen, dan komen er extra maatregelen. Dit houdt in, dat borden geplaatst worden bij de linksafstoplichten op de N207, waarop staat dat doorgaand verkeer door Leimuiden en Rijnsaterwoude niet mogelijk is. De inwoners weten, dat dit wel zo is. Maar buitenstaanders hoeven dat niet te weten. Mocht dit niet helpen, dan worden dramatischere maatregelen genomen. Gedacht wordt aan het plaatsen van een slagboom op de Willem v/d Veldenweg, die het verkeer 'gestaag' doorlaat.