Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2016

Maximaal vijf nieuwe woningen zonder sociale eis

LISSE – Inwoners, bedrijven en projectontwikkelaars die bouwprojecten opzetten, waar maximaal vijf woningen gerealiseerd worden, hoeven hierbij geen rekening te houden met een eis voor de komst van 30% sociale woningbouw. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdag 18 februari tijdens de gemeenteraadsvergadering in met dit amendement.


De felste oppositie tegen dit voorstel kwam van gemeenteraadslid Gerrit Meiland (CDA): 'Een grens is een grens. Maar als je die grens op vijf woningen stelt, wordt de mogelijkheid om naar die grens toe te werken, eenvoudiger. Dan gaan mensen geen zeven woningen ontwikkelen, maar vijf huizen in het duurdere segment. Zo krijgen we dus alleen maar duurdere woningen en geen woningen voor ouderen en starters.' De reactie hierop kwam van fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks), die stelde dat de gemeente de gevolgen van dit besluit wel in de gaten zal houden. 'Als via kleinschalige projecten te weinig wordt gebouwd, dan wordt sociale vereisen opgelegd.'