Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 februari 2016

Veestal mag worden uitgebreid

WOUBRUGGE – Welhaast de voltallige raad stemde in met een verklaring van geen bedenkingen voor de uitbreiding van een veestal aan de A. de Graaflaan 31. Alleen de vier raadsleden van SVKB stemden tegen.

Fractievoorzitter Petra van der Wereld liet weten, dat ze hoopte dat de omwonenden 'veel succes zouden hebben bij het bezwaar maken richting de Raad van State. Wij kunnen juridisch hier verdomd weinig mee doen, maar het voelt gewoon niet goed. Wij kunnen het niet verkopen aan onze achterban.' Maar de overige partijen waren het hier niet mee eens. Gemeenteraadslid Thijs Mooren (CDA) stelde, dat agrariërs de ruimte moeten krijgen. Volgens hem zijn de verkeersbewegingen op de A. de Graaflaan 'niet zo ernstig dat het bouwplan niet door kan gaan'.

Ook raadslid Ruud van der Star (PRO) liet weten dat zijn partij geen bezwaren heeft tegen de uitbreiding van de veestal. Wel riep hij het college op om bij toekomstige uitbreidingen van agrarische bedrijven goed te kijken naar de kwaliteit van de omliggende wegen. En of die het agrarisch landbouwverkeer aan kunnen. Raadslid Esther Loos (D66) riep het college op om een 'visie over dit soort grote uitbreidingen' te realiseren. Ook de VVD stemde vóór uitbreiding van de veestal. 'We zijn overtuigd geraakt van de omwonenden om tegen deze veehal te kiezen, maar de ondernemer heeft ook een prachtig plan gemaakt.'


Wethouder Yvonne Peters (VVD) heeft dit dossier overgenomen van ex-wethouder Harry van Schooten. Ze liet weten, dat ze inderdaad de wegen laat onderzoeken op de vraag in hoeverre zij extra landbouwverkeer nog aan kunnen. Ook gaan het college en de gemeenteraad later dit jaar samen bepalen wat er in deze gemeente wel en niet mag in de land- en tuinbouw.