Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2016

Flower Festival moet Lisse in het toeristenvizier krijgen

JOEP DERKSEN

LISSE – Samenwerken met verschillende organisaties en speciale campagnes opzetten. Dat zijn de initiatieven die genomen worden, zodat Lisse vanaf 2018 hét bloemendorp van Nederland zal zijn. Heilige huisjes worden hierbij niet gespaard, zo bleek donderdag 17 maart tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur. Dorpspromotor Marco van der Lingen gaf een wervelende presentatie.

Hij liet weten, dat er een aantal themacampagnes aan zit te komen. Vorige maand bleek de actie 'Lekker Lisse (waarbij restaurantbezoekers het tweede menu gratis kregen) al heel succesvol. Maar in april begint het Flower Festival Lisse, met een hele rits aan speciale activiteiten die toeristen naar (het dorp) Lisse moeten trekken. Ook komt er in samenwerking met de Telegraaf Media Groep een publicatie uit, die de winkeliers in het centrum in het zonnetje zetten: de 'Dorpshart Special'.

Over het Flower Festival Lisse meldt Van der Lingen: 'We moeten mensen hier naar toe krijgen vanwege de bloemen. We zetten leuke activiteiten op, maar heel veel dagrecreanten hebben geen idee dat die dingen hier ook zijn. Als we dat pas in de Keukenhof presenteren, zijn we eigenlijk al te laat. Het Flower Festival Lisse is een promotieparaplu van bestaande en nieuwe bloemenactiviteiten, die dit jaar voor het eerst loopt, van 9 april tot en met 24 april.' Het eerste evenement zal de Tulpenpluktuin zijn, waar op 9 april de bezoekers van het Vierkant eigen boeketten kunnen plukken van de 10.000 tulpen die daar dan staan. En van 14 tot 19 april wordt er weer een mozaïekwedstrijd gehouden in het dorp.


Lisse werkt voor de promotie ook steeds meer samen met de andere Bollendorpen. Maar ook met de website/app Bloemenradar.nl. Bovendien komt er binnenkort een wandelkaart uit, met speciale wandelroutes die door de Bollenstreek lopen. De Dorpshart Special staat vol met informatie en mogelijkheden voor toeristen om tax free te shoppen. Maar ook de eigen inwoners kunnen genieten van een spaarprogramma. Van der Lingen hoopt de vastgoedeigenaren zo ver te krijgen, dat ze zich meer bekommeren om hun (leegstaande) panden. Van der Lingen: 'We willen het vastgoed meekrijgen, om uiteindelijk de grote investeringen te doen in het centrum. Dat is essentieel om het centrum te laten overleven.'