Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2016

Tassen van tractorband

HILLEGOM – Het is nu mogelijk; zelf een duurzame en stoere tas maken. In slechts drie lessen helpt docent Annemarie Sybrandy u om dit te realiseren. Met als verrassend materiaal; een oude tractorband!


De cursus begint op woensdag 6 april om 19:30 uur. Sybrandy informeert hoe je zo'n mooie tas kunt maken: 'U hebt de keuze uit twee modellen om de tas te gaan maken. Met de mal knipt u uw tas en kunt u vilt of sky toevoegen. Met een stoere veter zet u de tas in elkaar. En eventueel kunt u uw nieuwe tas decoreren met knoop of gesp. Het hengsel is een autogordel.' Ze lacht: 'Dit is een heel ander initiatief om in het kader van duurzaamheid met uw eigen tas op stap te gaan! Aanmelden voor deze cursus kan via www.hetraamhillegom.cc (cursusnummer 161.589). De kosten voor drie lessen bedragen slechts 45 euro, met 10 euro daarbovenop voor het gebruik van diverse materialen.