Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2016

Twijfels over Leimuiden West

JOEP DERKSEN

LEIMUIDEN – Een kleine meerderheid van de politieke partijen lijkt voorstander te zijn, om een krediet van 930.000 euro te geven voor de uitvoering van het project 'Leimuiden West'. Dat bleek maandagavond 21 maart tijdens de vergadering van het politiek forum. Met de komst van villa's en sociale woningen moet de komst van een kunstgrasvoetbalveld van de Kickers en verbetering van de tennisfaciliteiten gerealiseerd worden. Maar hiervoor wordt ook een stuk natuur opgeofferd.

Van commissielid Thijs Brambach (PRO) mag er zo snel mogelijk begonnen worden. 'Moeilijke besluiten moeten genomen worden en wij schuwen dat niet.' wel riep hij op tot compensatie van het verloren gegane groen, maar gaf geen oplossing hoe dat dan in Leimuiden moet gebeuren. Fractievoorzitter Paul van Emmerik (VVD) was het hier mee eens. Wel hekelde hij het feit, dat de gemeente een stuk grond 'ter waarde van 600.000 euro' gratis weggeeft. Commissielid Marcel Doze (CDA) blijft zorgen houden over de verkeersafwikkeling op de Kerklaan en zijn collega Ger van Emmerik (SVKB) ziet ook graag dat de faciliteiten van de sportverenigingen uitgebreid worden. Maar liever niet met woningbouw in het groen. Zijn partij vindt het prima om ieder jaar 16.000 euro opzij te zetten, zodat de sportvelden gerealiseerd kunnen worden, zonder dat er nieuwe woningen in het groen komen te staan.


De meeste twijfels over de sport- en bouwplannen had Gino Wesselman (D66). 'We zijn voorstander van het aanpassen van de faciliteiten, maar zien niet de noodzaak voor de bouw van de appartementen en villa's. Er wordt elders in de gemeente ook gebouwd. Waarom moet een groot stuk natuur opgeofferd worden? Is dit hele project nou nodig om de sportfaciliteiten te verbeteren?' Wethouder Yvonne Peters (VVD) vond van wel. Zij wees er op, dat er verbeterde sportfaciliteiten komen, zonder dat de gemeente er geld bij hoeft te doen. Dit onderwerp wordt verder besproken in de raad van 25 april.