Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2016

Einde Danscentrum Welkom

LISSE – De eigenaren van Danscentrum Welkom Peter en Rachell van der Veek stoppen eind mei met hun werk. Het betekent het einde van de dansschool. Volgens wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) heeft dit besluit helemaal niets te maken met de gemeentelijke onderhandelingen over een nieuw huurcontract. Dit liet hij donderdag 14 april weten tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.


Het gebouw wordt vanaf eind mei dus niet meer gehuurd en volgens Ruigrok heeft het echtpaar Van der Veek dit besluit genomen 'op basis van de eigen afweging. Ik heb niet het gevoel dat de strubbelingen over de contracten een rol hebben gespeeld.' Hij lichtte toe: 'Het oude huurcontract is geldig gebleven, er is geen nieuw huurcontract getekend.' De gemeente wil al heel snel gaan bedenken wat er met het pand gaat gebeuren. Niets is daarbij uitgesloten; zelfs niet het volledig slopen van het gebouw ten gunste van het bouwproject De Factorij. Ruigrok: 'De bedoeling is niet om het pand leeg te laten staan. We nemen op zeer korte termijn een besluit hoe verder te gaan.'