Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2016

Gemeente draait op voor wanorde SWA

KAAG EN BRAASSEM – De kans is zeer groot, dat de gemeente maar liefst 900.000 euro moet bijlappen vanwege de slechte financiële situatie van de Sociale Werkvoorziening Alphen aan den Rijn (SWA). Ook blijkt de manier van werken van de medewerkers dermate onder de maat te zijn, dat de gemeente ook hier voor 20.000 euro extra voor opdraait.


Er zijn namelijk maar weinig bedrijven, die cliënten van de SWA aan de hand van een re-integratie opdracht in dienst willen nemen. Ook bezuinigt de rijksoverheid op WSW-medewerkers. Maar de grootste kostenpost zit 'm in het gebouw waar de SWA-medewerkers hun taken uitvoeren. In het verleden is de waarde van dat pand namelijk veel en veel te hoog ingeschat door de gemeente Alphen aan den Rijn. Volgens een nieuw taxatierapport blijkt de huidige waarde van dat pand maar liefst 9 miljoen euro lager te liggen, dan waar het nu voor in de boeken staat. Als het SWA-pand daadwerkelijk wordt verkocht, zal dat dus voor veel minder geld zijn. En dan draait Kaag en Braassem op voor zo'n 10% van die verminderde opbrengsten. De rest van de financiële verantwoordelijkheid wordt gedeeld met de gemeenten Alphen aan den Rijn (circa 80%) en Nieuwkoop.